Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Baráti oldalak
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2009.04.05. 16:56
2009.03.29. 23:31
Friss hozzászólások
 
Vicc
 
Linux Mint
Tartalom
 
Főoldal

2021.01.01

Sziasztok cimborák. Ismét eltelt 1 év persze öregebbek is lettünk. Tavaly ezzel az udvaromról készült bemutatóval alaposan elmaradtam, valahogy lelohadt az írhatnékom. Azért tovább fejlesztettem a gyümi bokrokat és a konyhakerti növényeket még télire is betermeltem, fagyasztó formájában (vörös és fokhagyma, paradicsom, paprika, gyömbi.....). Idén a termelést folytatom, egyelőre még van erő.  Igaz magvetéssel nem nyűglődök mert a szomszéd kertészek felajánlották, hogy megneveleik nekem a palántokat üveg és fólia-házban.

Bezony nagyon nagy előny, ha az ember saját terméséért nyúlhat ha példúl lecsót akar rittyenteni. Ezért (is) eszek lecsót lecsóval! A Pennys cumó stb a nyomába sem léphet

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Ez meg az egyik kivi-tő, fél éves kb 60 cm-ről indult. Négy van belőlük és be fogja majd futni az egész neki készített állványzatot. Ha minden igaz nagyon sokat terem. Ha a boltból vagy bev.hálózatokból hozatok azok vagy citrom savanyúak, vagy 2 napon belül rám rothad. Ezért már évek óta nem is vetetek, hasonlóan a többi gyümölcshöz. Így aztán megtermelem itthon ami nekem kell, remélem megérem.  

 

 

 

 

 

Ekkora lett már a július végi szamóca ültetvényem. Hetek óta terem, erre nem számítottam csak jövőre. A fotó nem adja vissza de rengeteg van rajta és szép nagyok, úgyhogy ezt megérte konténeresen rendelni, aztán majd szaporítom. Tőle jobbra foghagyma van duggatva, téli.

 

 

 

 

Ezek rizómák, így nevezik a neten a gyömbér alatti termést. Jóóó csírásak ilyenek lesznek elültetve télre, kora tavaszra annyi, hogy még véletlenül se kelljen venni ezeket sem. mert nálam aztán fogyó eszköz a gyömbér-lé?!

 

 

 

 

A gyömbér ültetvényem így néz ki, nem sokára átmegy alvó állapotba azaz beérik és szedhető.

 

 

 

Öreg ho-hó barátom megtámogatott 1 csomó szalmával! 

 

 

 

Készen van a második is, a tetejére megy majd a feljavító föld, lejjebb mindenféle jóval van megtöltve (ist.trágya, kukorica szár, babszár, borsószár, dudva, ezekből majd humusz lesz). Ráér hadd ülepedjen, a hagymákat októbertől kell elduggatni. Nem lesz több ágyás elfogyott a faanyag. A háttérben látható rakás nem az enyém.

 

Csőváz, minden ide látogató barátomnak (2)!

Készül a második emeltágyás de ez már kicsivel több mint a dupjája nagyságú az elsőhöz képest. Csak a kukorica "letermése" után tudom befejezni, azt az utolsó oldalát. Utána megy bele a töltelék. Utána (vagyis októbertől) meg a hagyma, foghagyma, póréhagyma, retek stb. Ezzel ki is fúj majd a hely. Hogy senkit sem érdekel?! Engem se!   

 

 

Imhol meg a gyömbér, hogy ezt se kelljen venni jövőtől. Van még.....

De jövőre már ezek is az ágyásokban leledzenek. 

 

 

Csavi, nyitott kapukat döngetsz!! Itt a szamóca, 1 naposak....

Egyébként a konténeres palánták nem ősszel és tavasszal ültethetők mivel a cserepek már tele vannak gyökérrel, hanem egész évben. De a konténereseket is a legjobb aug elejétől ültetni (az epret), megrendeltem Gödöllőről és hatalmas meglepetésemre pár nap múlva megjöttek. A másik kertész mérnök úr a kivit 6 hónap múlva küldte.....ő ezért elfeledve.

Az új lelőhely, ahonnan majd a vetőmagokat is rendelném őszre, tavaszra ha már ilyen megbízhatók: hagymafajták, retek, stb.

https://www.sieberz.hu/csoport/eper/

 

 

 

Haladás. A 20 literes vedret egy 70 lityisre cseréltem, mivel így jobban haladt a meló. Persze ez meg kérte az erőt! Izzadás felső fokon! 

 

Végre feltöltve! Ha majd megsűllyed, rá jön még a virágföld. Van 8, 40 lityis zsákkal.

 

 

 

 

Fontos és célszerű eszköz az érett istáló trágya! Ettől lesznek a szamócáim görögdinnye nagyságúak! 

 

 

Utóbbi napjaim ténykedésének eredménye: ez 1 emelt ágyás. 3.50 m hosszú, 120 cm széles és közel 50 cm magas. T.Ko-ból kétoldalról kényelmes kezelhetőség. Előtérben 2 db kicsi fügebokor látható melyet tavaly dugtam le teljesen sima gallyacskából.

 

Az ágyás belülről: legalólra szegelve a vakondháló, utána föld és humusz keveréke. Majd jön a kövi réteg. (Azóta már majdnem tele van rétegelve, most várom a trágyát) Legfelülre meg virágföld megy. Abba meg a szamóca, málna, stb.

 

 

 

Ez a néhány éves fügebokor mely lassan mindent elfoglal. Már tudom de ültetéskor nem tudhattam, hogy nem jó helyre ültettem. Egyszer lehet, hogy átültetem. 

 

 

--------------------------------------------------------------------------

Nna, szóval ez 1 füge a fügebokorral együtt. Nagyon bejött nekem, rengeteget terem olyan mint a méz és szép nagyok. A kertem tele telepítem fügével. Ingen gyümi, eddig permetezni se kellett!

-----------------------------------------------------------------------------

Ezt ma írom a füge részhez: 2020.02.24.

Mint már írtam máshol, bő 1 éve életmód váltást csináltam ami nagyon időszerű volt egészségügyi okokból! Ez drasztikus szénhidrát csökkentéssel járt amit azóta is tartok. A gyümölcsökről azt írja az összes dietetikus, hogy csak módjával együk (cukrosok) mivel ugye sok cukrot tartalmaznak.Nos, mivel nekem ez itt terem az udvaron hatalmas mennyiségben ezért utána jártam a dógoknak. Nyár végétől kezdtem enni, majdnem november közepéig! Eleinte módjával majd egyre többet, természetesen mértem a cukrot állandóan. Több hónapos tapasztalat mondatja velem a fügétől sehova nem mozdult a cukrom! Ezért aztán ettem is boldogan jó sokat. A dietetikusokra meg már oda sem figyelek mert hablatyolnak össze vissza, ezt is a bő 1 év alatt tapasztaltam meg. Jobban jártam, hogy mindent magamon próbáltam ki. A végeredmény: -30 kg, 15 éve szedett napi 2 cukor tabletta hónapok óta eldobva, vérnyomi tablettákból meg maradt negyed része, ami amúgy már évek óta csak halmozódott stb, stb, van még de ezek a fontosabbak. A sok szénhidrát a gonosz nem a só, zsír, hús, kávé, szalonna, tojás,  és a többi, amit tévesen évtizedek óta tiltottak nekünk. A dietetikusok írásai általában az újságok bulvár oldalán jelennek meg, oda is valók. A bulvár hírek legaljára. 

 

 

 

 

 

 

Visszavonultam.....

2009 júniusa.

 

 

 

Sok eső, nádas fel az égbe. Mellette csónak, rajta fokhagyma! Nyamm!

 

 

Amikor még (kis) horgász voltam. 

Az arcom ne tévesszen meg senkit, fehér ember lennék és nem rézbőrű! De ilyen a horgász ember, nap égette és szél cserzette.  

 

 

 

A szomszédom a világ minden kincséért sem enné meg ezt a rákot és a halon kívül egyetlen tengeri lakót sem. Én ha ránézek erre a képre csurog a nyálam. Egyetértünk?! 

 

 

 

30 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2012.01.08. 08:25
csavi

Naná, hogy egyetértünk. Én is belekóstálnék úgy egy kilónyiba!

Idézet
2011.12.27. 12:35
csavi

Jó szöveg a képen szó se róla! Hát akkor csak vidáman fijjjjúúúúk!

Idézet
2011.12.25. 18:01
tuti

Akár itt is!

Idézet
2011.12.25. 17:56
süllőkirály

Üdvözletem az Uraknak!

 

Itt lehet a horgászatról csevegni?

Idézet
2011.10.14. 10:31
modi

Az én saját bejáratú véleményem a Fészbúkról:

Hi, vendégek. Én lennék az ellenzék. :-)))))

 
Én így látom a Facebookot: amikor rájöttem, hogy több Budapesten élő- sőt egyéb falvakban is- igen közeli rokonaim itt elérhetőek akár napi szinten, én is regeltem pedig azelőtt irtóztam a közösségi oldalaktól, de most rájöttem nem kell annyira félni, inkább ésszerűen kell használni a lehetőséget de ezt mint tudjuk elmondhatjuk a net egyéb területéről is. regisztráció után a beállításokban belőttem azt, hogy csakis általam engedélyezett ismerős írhasson a profilomra és aki nem ismerősöm ne is láthassa azt. Magyarán ha kapok a levelezőmben felkérést, hogy fogadjam ismerősömnek xy-t, ha csak nem hozzám minden téren közelálló személy, eszemben sincs bejelölni, törlöm a levelet. A fészbúk szervere egy darabig próbál rávenni, hogy legyek ismerőse az ismerőseim ismerőseinek de miután ezeket a próbálkozásokat töröltem, békén hagy. A fészbúkon olyan családtaggal tudok érintkezni, aki egyszer sem jött a volt honlapomra sok év alatt, de valahogy itt szeretnek beszélgetni, olyan ifjú csemetét ismerhettem meg aki még nem járt szerény lakomban pedik közeli rokon csemetéje, csakhát ma más már a szokás meg nagy a távolság, stb. Van cset mint a gmailban, amelyet csak mi ketten látunk ha beszélgetünk. És lehet a profilra írni például fotókról stb véleményt alkotni. Nos, látom most is, hogy többeknek több 100 ismerőse van hát nekem nem és nem is lesz 20 körül van akivel bármikor szívesen váltok szót. Aki beírja a születése napját azt levélben figyelmezteti a szerver ha közeledik a nap és nem felejtünk el egymásnak pár kedves szót írni. Igen, látok kavarást a fészbúkon is, hallottam is róla de erről ez a véleményem: aki a valós életben szemét stb, az a neten is az és bármelyik honlap fórumába, üzifalára tud mocskos dógokat írni. Szerencsére ezeket az összeférhetetleneket az ember okosan ki tudja zárni a saját társaságából. Szóval nekem ez a fészbúk, semmi sallang csak némi ismerősökkel való érintkezés. :-)) 
 
Hogy féltem-e az adataimat?! Hmmm, ez egy ilyen világ lett. Ha igennel válaszolnék akkor kezdhetném azzal, hogy ki zárom a netes életemből a Googl-t mindenféle hasznos és nagyon is kellő tartozékaival, ami ugye majdnem lehetetlen, levelezők, stb miatt. megoldás?! Nincs a gépemen és a neten számomra kellemetlen vagy ellenem rossz indulatúan felhasználható adat, tartalom. Ha listáznak több millió társaimmal egyetemben tegyék, nem én nem leszek senki számára érdekfeszítő.
 
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Pontyos idő
 
Műveim
 
Horgászat

Horgász oldal

 
Üzi fal
Dumaláda
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Naptár
2021. Március
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2007-01-05
 

AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB